bensigvald.com
 
 Til forsiden Ben-Sigvald DMB Dugneberg Underholdning Linker Sosialkanalen                  

Underholdning

 

Ligretto


Ligretto er et gøyalt kortspill som alle bør ha prøvd.
På denne siden gir vi en kort 
presentasjon av spillet.

SELVE SPILLET
Det er en blanding av "Rasken" og kabal, med en egen type kort. Spillet krever stor grad av hurtighet og konsentrasjon. En av de mange diskusjonene omkring Ligretto i de indre kretser går på hvorvidt dette spillet også utfordrer intelligensen, eller om det bare er snakk om motoriske ferdigheter.


GRUNNLEGGENDE REGLER

Det som er det fantastiske med Ligretto er at alle spillerene spiller samtidig, du slipper å vente på tur! Kort forklart går spillet ut på at du skal kvitte deg med bunken med 10 kort (ligretto-bunken) som vi ser til venstre på fig. 1. Du kan legge ut direkte fra bunken, eller ved å bruke en av de 3 "transitt-plassene" ved siden av. Du fyller da opp den ledige plassen med et kort fra ligretto-bunken. Du kan bare legge like farger i stigende rekkefølge. En kan også legge ut kort fra kortstokken på hånd, som en blar gjennom på en spesiell måte.
Siden alle spiller på likt, gjelder det å følge godt med! Når du har tømt bunken din, stopper du omgangen med å si/ skrike ligretto. Da starter andre fase av spillet, som vi ikke skal komme inn på i denne innføringen.
SMÅTIPS FOR NYBEGYNNERE

Ikke tenk på å jukse en gang, det lønner seg ikke, du taper bare tid på det

"Kortsplashing" er upopulært blant de fleste Ligrettospillere. Det vil si at man legger kortene ut på en slurvete måte som skaper rot og misforståelser i en ellers harmonisk verden.

Aldri - ALDRI - nevn ordet ligretto  uten at du virkelig er ferdig med bunken din. Det kan fremkalle sterke stressreaksjoner hos medspillere.

 

"Det finnes to typer mennesker;
de som liker Ligretto,
og de som ikke takler det!"